Kultuuriministeerium ootab aasta kodaniku kandidaate

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal nimetati aasta kodanikuks filoloog, folklorist ja kultuuripärandi aasta saadik Marju Kõivupuu.
Möödunud aastal nimetati aasta kodanikuks filoloog, folklorist ja kultuuripärandi aasta saadik Marju Kõivupuu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kultuuriminister Urve Tiidus kuulutab välja konkursi kandidaatide leidmiseks aasta kodaniku aunimetusele.

Tänavuse kodanikupäeva moto on «Liikumine tervendab maailma», mis lähtub Eesti liikumisaastast ning teadmisest, et igat laadi liikumine on tervislik nii kehale kui vaimule, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

«Parimaks eeskujuks on inimesed, kes oma energia ja kaasamisvõimega suudavad nakatada sõpru ning kogukonda liikuma: hoolitsema nii enda kui ligimese füüsilise ja vaimse tervise eest kõige loomulikumal moel,» märkis kultuuriminister Urve Tiidus.

Aasta kodaniku aunimetusega tunnustatakse tegusana ja Eesti ühiskonna suhtes hoolivana silma paistnud inimesi. Kandidaadi sobivust ja seost motoga tuleb esitajal põhjendada. Samuti peab kandidaat vastama aasta kodaniku statuudi tingimustele.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 10. november. Aasta kodaniku 2014 kuulutab kultuuriminister välja kodanikupäeva tänuüritusel 26. novembril Eesti Tervishoiu Muuseumis. Aunimetus, mille traditsioon sai alguse 2003. aastal, antakse tänavu välja 12. korda.

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril ja see on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele.

Aasta kodaniku kandidaate saab esitada SIIN.

Varem on aasta kodaniku aunimetuse pälvinud:

2013 – Marju Kõivupuu

2012 – Krista Aru

2011 – Konstantin Vassiljev

2010 – Piet Boerefijn

2009 – Erki-Sven Tüür

2008 – Rainer Nõlvak

2007 – Lagle Parek

2006 – Andrus Veerpalu

2005 – perekond Adamson

2004 – Jüri Jaanson

2003 – Lennart Meri

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles