Narva linnavolinikku kahtlustatakse altkäemaksu andmises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastatud pistise andmine.
Lavastatud pistise andmine. Foto: Margus Ansu.

Kaitsepolitsei pidas täna kinni Narva linnavolikogu liikme, keda kahtlustatakse altkäemaksu andmises.


Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni sõnul otsustab ta hiljemalt reedeks, kas esitada kohtule taotlus 1968. aastal sündinud Aleksandri vahi alla võtmiseks kohtueelse uurimise ajaks, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

«Tuginedes praeguseks ajaks kogutud kriminaalasja materjalidele oli altkäemaksu andmise eesmärgiks mõjutada Ida prefektuuri majanduskuritegude talitust nende menetluses olevas kriminaalasjas altkäemaksu andjat rahuldavat menetlusotsust tegema,» seisab teates.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul pakkus mees altkäemaksu politseinikule, kuid juhtumi täpsemaid detaile ei soostunud ta menetlusehuvidele viidates ütlema.


Kriminaalmenetlust alustati tänavu augustis karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb altkäemaksu andmist. Altkäemaksu andmise eest näeb karistusseadustik ette ühe kuni viie aastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur, menetleb kaitsepolitseiamet.

Narvskaja Gazeta andmetel vahistas kaitsepolitsei täna keskerakondlase Aleksandr Moissejevi.

Käesolev juhtum ei ole prokuratuuri kinnitusel seotud Narva abilinnapea  Sofia Homjakovaga seotud kriminaalasja uurimisega. Tänavu 16. juunil otsis kaitsepolitsei läbi Homjakova kabineti. Läbiotsimine toimus seoses kriminaalasjaga, mida alustati 2007. aasta augustis ja mis puudutab korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles