Keskerakond korraldab oktoobris maarahva kongressi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu
Arvo Sarapuu Foto: Toomas Huik

Keskerakonna juhatus otsustas 8. oktoobril kokku kutsuda maarahva viienda kongressi.

Keskerakonna juhatuse liikme Arvo Sarapuu sõnul vajub nii maaelu kui ka põllumajandus järjest sügavamasse kriisi, sest valitsus ei ole seisnud maainimese huvide kaitsel ning maarahvas on jäetud üksi.

«On viimane aeg koondada need jõud, kes suudavad toetada põllumeest ning olla suunanäitajaks uute võimaluste ja lahenduste leidmisel,» sõnas Sarapuu.

Sarapuu märkis, et maarahva kongressi eesmärk on olnud ühiskonnas teadvustada maaelu ja põllumajanduse probleeme ning otsida neile lahendusi.

«Igale maamehele on selge, et ilma Soome kogemuseta, Läti põllumehe julguseta ega Venemaa turgudeta maaelu Eestis ei edene,» märkis Sarapuu.

Endise põllumajandusministri, Rahvaliidu aseesimehe Ester Tuiksoo sõnul ootab maarahvas selgeid otsuseid oma riigi juhtidelt ning suuremat koostööd rahvusvahelisel tasandil.

Tuiksoo rõhutas, et Eesti peab aktiivselt kaasa rääkima Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika järgmise finantsperioodi teemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles