Endine kohtunik Valeri Lõõnik astus Keskerakonda

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu endine kohtunik Valeri Lõõnik astus Keskerakonda.
Harju maakohtu endine kohtunik Valeri Lõõnik astus Keskerakonda. Foto: Peeter Langovits

Suvel pensionile läinud Harju maakohtu endine kohtunik Valeri Lõõnik astus Keskerakonna liikmeks.

Äriregistri andmetel astus Lõõnik Keskerakonna liikmeks selle nädala esmaspäeval, 13. oktoobril.

Keskerakonna esimehe, Tallinna linnapea Edgar Savisaare õigusnõunikuna tööle asunud Lõõnik ütles veel eile hommikul Eesti Päevalehele, et ta ei ole erakonda astunud.

Maadevahetuse protsessiga tuntuks saanud Lõõnik ütles tänavu jaanuaris enne pensionile minekut intervjuus Postimehele oma tulevikuplaanidest rääkides, et küll ta endale tööd leiab. «Esialgu võib-olla hakkan trammi, trolli ja bussiga mööda Tallinna sõitma, et tutvuda oma kodulinnaga,» ütles ta.

Maadevahetuse kohtuprotsessi kohtunikuna mõistis ta teiste seas õigeks ka Keskerakonna endise liikme Ester Tuiksoo, kes on samuti Tallinna linnavalitsuses tööle asunud.

Enne kohtunikuks saamist töötas Lõõnik aastatel 1969-1991 siseministeeriumis, seejärel 1991-1995 politseiametis ning oli aastatel 1995-1997 Kadrina vallavanem. Pensionile suundus ta oma 68. sünnipäeval 8. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles