Teaduste Akadeemia uueks presidendiks valiti Tarmo Soomere

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Tarmo Soomere
Professor Tarmo Soomere Foto: Toomas Huik

Eesti Teaduste Akadeemia valis tänasel üldkoosolekul pikaaegse presidendi Richard Villemsi asemel uueks juhiks mereteadlase Tarmo Soomere.

Teaduste akadeemia presidendiks kandideerisid Soomere ja biomeditsiini professor Mart Ustav. Mitu tundi kestnud koosoleku lõpus toimunud hääletusel kogus Soomere 35 ning Ustav 28 poolthäält.

Möödunud nädalal Postimehele antud intervjuus ütles Soomere, et teaduste akadeemia presidendiks saades tahab ta hakata suurendama tippteadlaste nähtavust, mis on tema hinnangul Eesti üks olulisemaid visiitkaarte.

Eesti Teaduste Akadeemia on 1938. aastal loodud kõrge teadusliku kvalifikatsiooniga teadlaste ühendus, kelle ülesanne on arendada ja esindada Eesti teadust, aidata kaasa teadustulemuste rakendamisele Eesti riigi sotsiaalse ja majandusliku arengu – eestimaalaste üldise elukvaliteedi parendamise huvides ning väärtustada teadust ja teaduslikku mõtteviisi Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles