Kelm lasi tuttavate tulumaksu oma kontole kanda

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine Internetis.
Tuludeklaratsiooni täitmine Internetis. Foto: Liis Treimann.

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 27-aastast Andreid selles, et aidates tuttavatel tuludeklaratsiooni täita, kirjutas ta sinna oma pangakonto numbri, kuhu maksuamet raha üle kandis.

Süüdistuse kohaselt täitis Andrei 2006. aasta veebruaris oma tuttava abielupaari palvel Internetis nende ühistuludeklaratsiooni ning lahtrisse, kuhu tuleb märkida konto number, kirjutas deklarantide teadmata ühisdeklaratsiooni esitajate arvenumbri asemel enda kontonumbri, kirjutab Põhjarannik.

Selle tõttu kandiski maksu- ja tolliamet Andrei, mitte deklaratsiooni esitanud isikute arvele üle 4000 krooni tagasimaksmisele kuuluvat tulumaksu, rääkis Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Päev hiljem kuritarvitas Andrei samal moel veel teistegi oma tuttavate usaldust, täites abielupaari ühistuludeklaratsiooni, kuhu kirjutas jällegi deklaratsiooni esitaja pangakonto asemel enda pangaarve numbri, ja nii laekus tema arvele veidi üle 5000 krooni võõrast raha.

Arvutikelmuse eest lubab karistusseadustik süüdimõistmisel karistada rahalise karistuse või kuni viie aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles