Murelikud Kagu-Türgi habemikud ummistavad juuksurisalonge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi kaguosa habemeajajatel on praegu hea põli, kuna sealsed mehed tahavad oma habemetest lahti saada, kartes, et karvkattega peetaks neid džihadistideks.

Diyarbakir habemikud muutusid oma välimuse pärast erakordselt murelikuks, kui linnas toimusid kokkupõrked kurdi kogukonna liikmete ja džihadistide vahel, kirjutab BBC. Kurdid tulid Türgis tänavaile, kuna nende hinnangul pole valitsus pööranud piisavat tähelepanu Süüria džihadistidele.

Protestid muutusid kiirelt vägivaldseks. Vihased rahvahulgad asusid habemetega mehi ründama, süüdistades neid vaid habeme alusel džihadismis, kirjutab Türgi ajaleht Milliyet. Vägivalla järel võis linnas näha ajalehe sõnul sadu mehi jooksujalul habemeajajate juurde minemas, et oma habemest lahti saada.

Habemeajajate tuleb neil päevas kuni 15 klienti habemest vabastada. «Mõned inimesed, kellel pole Islamiriigi ega Hezbollah’ga mingit seost, sattusid protestijate pahemeele alla. Nüüd tulevad mehed meie juurde, et lasta habe kas täiesti maha ajada või muuta selle kuju,» ütles üks Diyarbakiri habemeajaja .

Diyarbakir linna teise habemeajaja sõnul pole ta oma 15-aastase staaži jooksul kunagi varem niivõrd palju habemeid maha ajama. Enne kokkupõrkeid tahtis seda teha lasta kolm kuni neli meest päevas.

Türgi kurdid tahavad, et Ankara aitaks piiri taga Süüria linnas Kobanes Islamiriigiga võitlevaid kurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles