Piltuudis: millest küll räägivad Kerry ja Lavrov?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry eile Pariisis Vene välisministri Sergei Lavroviga kohtumisel.
USA välisminister John Kerry eile Pariisis Vene välisministri Sergei Lavroviga kohtumisel. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry (vasakul) jäädvustati eile vestluse ajal oma Vene ametivenna Sergei Lavroviga. Mehed kohtusid Prantsusmaa pealinnas Pariisis ning vahetasid mõtteid Ukraina kriisi üle. Lisaks arutasid nad võimalust jagada luureandmeid Süürias ja Iraagis möllava Islamiriigi kohta.

Kerry sõnul tõmbuvad Vene väed Ukrainast tagasi. «Sanktsioonide lõpetamine sõltub nelja või viie põhimõtte täitmisest, milleks on pantvangide vabastamine ning vägede ja relvastuse tagasitõmbamine,» sõnas Kerry Deutsche Welle teatel Pariisis pärast Lavroviga kohumist.

«Ja praegusel hetkel toimuvad neist paljud: vägesid tõmmatakse tagasi, raskerelvastust tuleb veel tagasi tõmmata ja piir pole veel korralikult kindlustatud ja monitooritud,» lisas ta.

Lavrov üritas kohtumise käigus veenda Kerry’t selles, et USA peaks lõpetama Vene-vastaseid sanktsioone. «Me ei tea, kes praegu majanduslikus mõttes rohkem kaotab: Venemaa või Euroopa Liit,» oli Lavrov enne Pariisi lendamist öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles