Eesti konsul kohtus Eston Kohvriga

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Venemaa jõustruktuuride vangina
Eston Kohver Venemaa jõustruktuuride vangina Foto: Kuvatõmmis

Eile õnnestus Eesti konsulil Moskvas neljandat korda kohtuda Lefortovo vanglas kinni peetava kaitsepolitseiniku Eston Kohvriga (pildil).

Välisminister Urmas Paeti sõnul kestis konsul Signe Matteuse ja Kohvri kohtumine taas umbes tund aega. Konsul viis Kohvrile teateid kodustelt ja lähedastelt, kellega tal pole siiani ühtegi otsekontakti olnud.

«Saime ka kindlust, et mehe tervislik seisund on endiselt rahuldav, aga taotleme endiselt, et Kohvri saaks üle vaadata ka Eestist pärit arst,» rääkis Paet.

Matteus on jäänud ainsaks inimeseks Eesti poolelt, kellel on võimalik ajuti Kohvriga kokku saada. Kohtumised ei toimu kunagi n-ö nelja silma all, kuid sel korral võisid kaks eestlast omavahel eesti keeles rääkida. Tõsi, nende jutt tõlgiti vanglaametniku jaoks vene keelde.

Kohvrile on saadud vanglasse viia ka esmatarbevahendeid, riideid, toiduaineid. Palju rohkem ei ole Eestil võimalik tema vanglasoleku leevendamiseks teha.

Eesti advokaadi palkamine lisaks FSB määratud kohalikule advokaadile võiks Paeti sõnul olla teoreetiliselt võimalik. «Aga selleks peab ta ise soovi avaldama,» lausus ta. Niisugust soovi pole Kohver konsulile kohtumistel väljendanud.

«Eks seal valmistutakse kohtuistungiks ja 5. novembriks, kui lõpeb Kohvri esimene kinnipidamistähtaeg, peavad nad ka midagi otsustama,» selgitas Paet asjade edasist käiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles