Roolijoodik jäi aasta jooksul juba teisest autost ilma

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter politseiniku käes
Alkomeeter politseiniku käes Foto: Marko Saarm / Sakala

Raplamaal autoroolist purjuspäi tabatud mees jäi karistuseks juba teist korda sel aastal oma sõidukist ilma, lisaks peab ta tegema üldkasulikku tööd.

8. oktoobril kell 20.25 tabas politsei Raplamaal Kohila vallas Aespa külas autoroolist 34-aastase mehe, kellel tuvastati joove ning selgus, et tal pole ka juhtimisõigust, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Politsei kõrvaldas mehe autost, alustas kriminaalmenetlust ja pidas ta kahtlustatavana kinni. Ühtlasi taotles politsei kohtult ka kuriteo toimepanemise vahendi ehk siis sõiduauto riigituludesse konfiskeerimist.

Sama mees juhtis autot alkoholijoobes olles ka tänavu 14. märtsil. Mõned päevad hiljem määras kohus talle karistuse ja lisaks konfiskeeriti tema sõiduauto.

Kuna mehele selle aasta aprillikuus määratud karistusest oli osa kandmata, siis kujunes kokkuleppemenetluse tulemusena tema lõplikuks karistuseks 11 kuud ja 7 päeva vangistust, kuid vangistus otsustati asendada 337 tunni üldkasuliku tööga, mille tegemise tähtajaks määrati üks aasta. Lisaks otsustati ära võtta ka tema sõiduauto, sel aastal juba teine.

Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jaan Aas leiab, et korduvalt purjuspäi autot juhtinud inimeste puhul tuleb kindlasti kaaluda võimalust, et taotleda ka teo toimepanemise vahendi, auto, konfiskeerimist.

«Kui inimene ei mõista, et purjuspäi autojuhtimine on lubamatu, siis tuleb ta vähemalt mõneks ajaks jalameheks jätta. Nagu näha, on seda mõnikord vaja teha ka korduvalt,» sõnas Aas. Ta lisas, et loodetavsti on mõjusam ja kogukonnale kasulikum ka see, kui inimene oma süüteo heastamiseks teeb tööd oma kogukonna heaks, mitte ei veeda päevi arestikambris.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles