Politsei uurib orienteeruja relvaga ähvardamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Politsei alustas kriminaalmenetlust, et selgitada möödunud neljapäeval Toilas toimunud orienteerumisvõistluse ajal juhtunut, kus turvamees ähvardas sportlast relvaga.

Politsei alustas juhtumi täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust ähvardamise paragrahvi alusel.

«Kuna uurimine on alles algusjärgus, siis kahjuks rohkem kommentaare pole võimalik anda,» ütles PPA pressiesindaja Mari Riina Rist. 

Möödunud neljapäeval päädis Toilas orienteerumisvõistluse ajal toimunud intsident sellega, et turvafirma töötaja haaras relva järele ning ähvardas sellega ühte sportlast, kirjutas ajaleht Põhjarannik. Ühest G4S valvatavast objektist mööda jooksnud orienteeruja kuulis äkki: «Stoi, streljat budu! [Seis, tulistan!]». Rahvasportlane Tanel Leisalu sõnul ei kuulanud turvatöötaja mingeid seletusi, võttis välja tulirelva, tõmbas selle vinna ning kamandas sportlase puu najale käpuli. 

G4Si pressinõunik Julia Garanža ütles Postimehele, et ka nemad on alustanud ettevõtte sisese uurimisega turvatöötaja käitumise osas. Selle käigus selgitatakse, kas relvale viitamine oli õigustatud.

«Oleme juhtunu osas algatanud sisejuurdluse, selgitamaks välja, mis täpselt juhtus ning kas turvatöötaja võis oma volitusi ületada. Samuti oleme andnud selgitusi politseile, kellelt ootame otsust turvatöötaja tegevuse kohta,» ütles Garanža.

«Tegu oli n-ö raskendatud olukorraga: turvatöötajal oli info, et valvatavalt ehitusobjektilt on tulnud mitu häiret, mis viitas reaalsele ohule. Situatsiooni raskendas ka täielik pimedus,» selgitas pressinõunik.

«Kui selgub, et meie töötaja ületas turvatöötajale antavad volitused, võib teda oodata karistus. Samuti kasutame juhtumi analüüsi turvatöötajate koolitustel, et sellest saaksid õppida kõik meie töötajad. Vabandame sportlaste ees, kellele meie töötaja tegevus ja kogu situatsioon võisid mõjuda solvavalt ning põhjustada ebamugavust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles