Rahvusringhääling vaidlustab «Pealtnägija» saatelõigu keelamise

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu koridoris kõnnib asutuse juht Margus Allikmaa.
Rahvusringhäälingu koridoris kõnnib asutuse juht Margus Allikmaa. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Rahvusringhääling (ERR) kavatseb vaidlustada Harju maakohtu määruse, millega keelati ETV saate «Pealtnägija» loo avaldamine.

ERRi administratiiv- ja õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa nentis, et eraelu puutumatust käsitlevad vaidlused on alati keerulised, aga rõhutas, et ajakirjandusvabadus vajab kaitset igal ajal, vahendas ERR Uudised.

Kuuskemaa selgitas, et kohus tegi hagi tagamise määruse isiku eraeluliste andmete kaitseks, kuna «Pealtnägija» kätte oli sattunud kohtuistungil salvestatud materjal, mis aga nagu hagi tagamise määrusest selgus, oli kuulutatud kinniseks ning selle salvestise tegemine polnud lubatud.

Kuuskemaa märkis, et paar päeva tagasi sai ERR hagi tagamise ka ühes teises asjas, millega kohus käsib ERRi eemaldama ühest portaalis avaldatud artiklist inimese perekonnanime, ning ERR kavatseb ka selle hagi vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles