Video: Kuidas Janukovõtš 2011. aastal sünnipäeva pidas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esemed Ukraina kukutatud presidendi Viktor Janukovõtši villast, teiste seas portreed temast endast.
Esemed Ukraina kukutatud presidendi Viktor Janukovõtši villast, teiste seas portreed temast endast. Foto: SCANPIX

Ukraina päevaleht Vesti avaldas video kukutatud president Viktor Janukovõtši sünnipäevapeost 2011. aastal - toona sai toretsevat elu armastav riigipea 61-aastaseks.

Õnnitlejate seas on miljardär Ihor Kolomoski, Janukovõtši pikaajaline toetaja Andri Kljuev, mitmete linnade meerid ja kubernerid ja hiljem Regioonide parteiga liitunud partei Tugev Ukraina juht Sergii Tigipko.

Vesti kirjelduse kohaselt ei saabunud külalised mitte kingitustega, vaid andsid üle kaustad, mille vahel olid ajalehe teatel fotod kingitustest.

Peol osales ka Lvivi linnapea Andri Sadovi – Janukovõtši kriitik, kes toetas käesoleval aastal Euromaidani meeleavaldusi. Erinevalt teistest ei kandnud tema mitte ülikonda, vaid rahvariiete stiilis tikandiga särki ning tõi kingiks raamatu.

Sadovi kandideerib 26. oktoobril ka parlamenti ning tema kohalolu tekitas video ilmumise järel mõningast meelepaha.

«Mida ma seal tegin? [Hankisin] linnale raha Euro 2012 jaoks,» teatas ta sotsiaalmeedias, viidates jalgpalli Euroopa meistrivõistlustele.

Sadovi kommenteeris ka, et kinkis Janukovõtšile metropoliit Andrei Šeptõtski epistlite esimese osa. Šeptõtski oli Ukraina kreekakatoliku kiriku metropoliit 1901 – 1944, mil ta suri. Sadovi kinnitas, et kinkis Janukovõtšile aasta hiljem ka teise osa.

«Kui ta oleks neid lugenud, ehk oleks asjad tema jaoks paremini lõppenud,» kommenteeris Sadovi.

Janukovõtš põgenes Euromaidani revolutsiooni ajal veebruaris Ukrainast Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles