Politsei kahtlustab maanteeameti ametnikku omastamises

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo esitas teisipäeval maanteeameti Viljandi esinduse peaspetsialistile kuriteokahtlustuse omastamises.

Kriminaalasja eeluurimise raames otsisid politseinikud teisipäeval läbi maanteeameti Lääne regiooni Viljandi esinduse, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Postimehele.

Kuriteo toimepanemises kahtlustuse saanud meest on alust kahtlustada tööandjale kuuluva vara omastamises. Prokuratuur ei taotlenud kohtult luba kahtlustatava vahi alla võtmiseks.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson alustas ametniku suhtes ka distsiplinaarmenetluse. Ametnik on menetluse ajaks teenistusest kõrvaldatud.

Adamsoni sõnul on tegemist äärmiselt kahetsusväärse ja ebameeldiva juhtumiga. «Meil on riskijuhtimise ja sisekontrolliga arenguruumi. Juhtum näitab üheselt, et selle valdkonnaga tuleb organisatsioonis väga tõsiselt tegeleda,» ütles Adamson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles