Roheliste seas annavad tooni lähetuskulud

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kodulehe fragment.
Roheliste kodulehe fragment. Foto: www.erakond.ee

Riigikogu roheliste fraktsiooni kuuest liikmest üks on kogu kuluhüvitisteks ette nähtud summa ära kulutanud. Rohelised küsivad teistest enam tagasi lähetuskulusid.


Kuigi Maret Merisaare saldo on miinuses ning võimaliku 4903,60 krooni asemel on tal järgmiseks kuuks kulutada 4844.40 krooni, on see miinus seadusekohane ja tuleneb raamatupidamise metoodikast. Riigikogu pressitalituse selgituse järgi on tabelites olevad miinused tekkinud kas lähetuskuludest, mida on vastavalt riigikogu juhatuse otsusele lubatud ette maksta kolme kuu limiidi arvelt või teine võimalus, kui on perioodilised maksed (nt pikaajalised ajalehetellimused, internet jms.), siis jagatakse summa arvel oleva perioodi kuude peale ja sisestatakse tabelitesse. Tuleviku kuudes tekivad sel juhul tabelites miinused. Merisaarel on augustisse kantud 500 krooni eest lähetuskulusid. Märtsis-aprillis kulus tal kuus lähetustele 3000 krooni, mais 4200 ja sealt edasi on need langenud.

Kõige vähem on rohelistest kulutanud Toomas Trapido, kelle jääk on 12 523 krooni. Samas on ka Trapido suurimad kuuartiklid olnud lähetused. Veebruaris-märtsis-aprillis oli lähetuste kulu igakuiselt 5256 krooni ning juulis 7108 krooni.

Valdur Lahtvee on lähetustes olnud igal kuul alates veebruarist ja selle eest ka kuluhüvitist nõudnud. Väikseim hüvitis oli 998 krooni ja suurim 2649 krooni.

Marek Strandbergi lähetused olid jaanuaris, veebruaris ja märtsis, mil ta palus iga kuu eest 1510 krooni hüvitist.

Mart Jüssi küsis hüvitist aprilli, mai ja juuni lähetuste eest, tema keskmine summa oli 2600 krooni.

Aleksei Lotmani kulutamata hüvitised on 12 322 krooni, kuid tema tabelist leiab märtsikuust üle 8000-kroonise hüvitise trükistele. Lisaks on ta maikuus tellinud 4680-kroonise uuringu või ekspertiisi. Tema pole ainsana palunud hüvitada lähetuskulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles