Putin jättis Merkeli Milanos ootama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel saabub  ASEMi foorumile Milanos.
Saksa kantsler Angela Merkel saabub ASEMi foorumile Milanos. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin jättis Saksa kantsleri Angela Merkeli eile Milanos kokkusaamist ootama ning ilmus Euroopa ja Aasia liidrite pidulikule õhtusöögile pärast selle algust.

Serbiast Itaaliasse saabunud Putinil on Milanos kavas mitu kohtumist lääneriikide liidritega ning kahepoolne kokkusaamine Saksa valitsusjuhiga oli kavandatud enne ASEMi foorumi neljapäevast õhtusööki.

Vene riigipea jättis aga Merkeli ootama ega jõudnud isegi õhtusöögile tervitustoosti ajaks. Ta saabus alles siis, kui Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy tervitusega esines.

Uudisteagentuuri Interfax teatel kohtusid Putin ja Merkel pärast õhtusööki.

Saksa kantsler ütles Milanosse saabudes, et loodab arutada eelmisel kuul sõlmitud Ukraina relvarahulepet, mis on vähendanud vaenutegevust, kuid pole suutnud lahinguid täielikult peatada.

«See on eelkõige Venemaa ülesanne selgelt öelda, et Minski plaani tõepoolest respekteeritakse,» ütles Merkel. «Kahjuks on selles ikka veel väga, väga suuri puudujääke. Kuid siin on tähtis otsida dialoogi.»

Merkel ei olnud ainus, kes Putinit ootas. Itaalia uudisteagentuur ANSA ütles, et ekspeaminister Silvio Berlusconi ootas samuti vana sõpra. ANSA sõnul andis kohus koduarestis olevale Berlusconile isegi loa veeta neljapäeva õhtu väljaspool oma villat.

Täna on Putinil kavas mitu kahepoolset kohtumist, teiste seas Ukraina liidri Petro Porošenko ja Itaalia peaministri Matteo Renziga, kes 10. ASEMi tippkohtumist võõrustab.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles