Uimastitarvitajale määrati 10 päeva aresti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis. Foto: Mihkel Maripuu

Kuressaare kohtumaja karistas väärteomenetluse korras kokku kümnepäevase arestiga noort meest, kes kandis rahakotis uimasteid ja tarvitas neid.
 

Karl Ristmägi (24) rahakotist leiti 25. jaanuaril fooliumpaber pruunika pulbriga. Ekspertiis tegi kindlaks, et see sisaldas fentanüüli, mis kuulub narkootiliste ja psühhotroopsete ainete hulka. Politsei selgitas välja, et Ristmägi tarvitas sama ainet ilma arsti ettekirjutuseta ning tal tuvastati ka narkojoove, kirjutab Meie Maa.

Kohus karistas meest narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse rikkumise eest kokku 10-päevase arestiga, sest ta on varem analoogsete tempude pärast pidanud kohtu ees seisma nii kriminaal- kui väärteomenetluse raames. 

Arestipäevad tuleb Ristmägil ära kanda hiljemalt 15. detsembriks.

Kuressaare kohtumajas loeti Karl Ristmägile karistus viimati ette möödunud aasta 13. jaanuaril. 2012. aasta kevadel varastas Ristmägi Kuressaares Olerexi tanklast bensiini, tungis koos kamraadidega Saaremaal tallu, kus varastas erinevaid asju. Talus lõi Ristmägi ühele seal viibinud inimesele kõva esemega pähe ja teisele näkku, murdes tolle ninaluu. Veel käis ta Tallinnas Selveris ja Maximas vargil. 

Kuni kohtuotsuseni viibis Ristmägi seitse kuud vahi all. Kohus mõistis talle 11-kuulise vangistuse tingimisi kahe ja poole aastase katseajaga ning vabastas mehe vahi alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles