Peskov: Merkelil ja Putinil on erimeelsused Ukraina kriisi põhjuste osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel kohtus Vene riigipea Vladimir Putiniga (vasakul) Hayatti hotelli Milanos 16. oktoobril.
Saksa kantsler Angela Merkel kohtus Vene riigipea Vladimir Putiniga (vasakul) Hayatti hotelli Milanos 16. oktoobril. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressisekretäri Dmitri Peskovi sõnul on riigipeal ja Saksa kantsleril Angela Merkelil Ukraina kriisi osas suured erimeelsused.

Merkel ja Putin kohtusid eile Milanos, kus toimub Euroopa ja Aasia liidrite (ASEM) foorum. Uudisteagentuuri AP andmetel pidi Merkel ootama Putinit neli tundi.   

Peskovi sõnul vestlesid eile hilisõhtul kaks riigipead kaks ja pool tundi. Neil olid tõsised erimeelsused kriisi põhjuste osas, vahendas RIA Novosti.

Merkel on varem öelnud, et vastutus relvarahu teokssaamisel lasub ennekõike Venemaal.

Putini pressisekretär rääkis pärast riigipeade kohtumist, et arutati Minski kokkulepete täitmist konflikti reguleerimiseks. «Nad rõhutasid konflikti osapoolte Kagu-Ukraina rindejoonelt taandumise lõpuleviimise olulisust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles