Riigikogu fraktsioonituist küsivad suurimaid hüvitisi Tuiksoo ja Rüütli

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu

Riigikogus on seitse fraktsioonitut liiget, kellest praeguseks on kogu hüvitisteks ette nähtud summa viimase sendini ära kulutanud rahvaliitlane Ester Tuiksoo ja tema endine erakonnakaaslane Karel Rüütli.


Ester Tuiksool aitasid ettenähtud summa täis saada kulud sõitmisele ja mobiiltelefonile ning veebruarist juunini ka esindus- ja vastuvõtukulud.

Karel Rüütli aruandesse on kuni aasta lõpuni igakuiselt kantud kulud andmesidele – selleks läheb 64.75 kuus. Juuli lõpuks oli Rüütli välja küsinud kõik kuluhüvitiseks mõeldud summad, lisaks andmesidele ka kütuse ja muude sõidukulude eest.

Kõik hüvitisteks mõeldud summa võttis jaanuarist maini välja ka Jaan Kundla, kuid juunis on ta palunud 53 krooni hüvitist mobiili eest ning sama asja eest 125 krooni juulis. Eelmisel kuul palus Kundla hüvitada ka muude sõidukuludena 114 krooni ja 50 senti. Enne juunit on Kundla lasknud lisaks väikestele mobiilikuludele hüvitada ligi 5000-krooniseid kütusekulusid. Kahe viimase tagasihoidliku kulukuuga on Kundlal nüüd kulutamata hüvitisekroone 14 417.

Villu Reiljani asemele riigikokku tulnud Jaan Õunapuu ei palunud maikuus midagi hüvitada ja ka juunis oli tal soov, et hüvitataks 370 krooni muid sõidukulusid. Juulis aga oli tal juba soov, et hüvitataks 3298 kütusekrooni.

Jaanus Marrandi on aasta vältel aeg-ajalt lisaks kütuse hüvitamisele küsinud ka esindus- ja vastuvõtukulude hüvitamist. Viimati küsis ta juunikuu eest 180 krooni. Suurim esinduskulu oli märtsis – toona palus ta tagasi 1950 krooni. Tema peamine kulu on aga kütus. Juulis hüvitati talle 4339 krooni, mis on üle 1000 krooni vähem kui juunis.

Fraktsioonituist kõige suuremad kulud esindamisele ja vastuvõttudele on Mai Treialil. Neid on tal olnud kõigil kuudel sel aastal, välja arvatud juuli. Veel küsib ta raha kütusekulu ja muude sõidukulude eest.

Kuna Tarmo Mänd küsis aasta esimestel kuudel hüvitisteks ettenähtust vähem, on tema mai, juuni ja juuli hüvitised suuremad kui 5000 krooni. Kõige kulurikkam oli tema maikuu 5977 krooniga, juulis küsis ta tagasi 5287 krooni. Kulutamata on Männil veel 9716 krooni. Lõviosa tema hüvitistest läheb kütusele, mis juulikuuks oli kasvanud 4364 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles