Vaata pilte! Hollandi mereväe laevad saabuvad Tallinnasse

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi mereväe eskaader saabub Tallinnasse.
Hollandi mereväe eskaader saabub Tallinnasse. Foto: Hollandi kaitseministeerium

Täna saabub Tallinnasse neljast laevast koosnev Hollandi mereväe eskaader pärast ühiseid harjutusi Eesti õhuväelastega Naissaare lähedal.

Eskaadri koosseisu kuuluvad õhutõrjefregatt Evertsen, lahingtoetuslaev Amsterdam, patrull-laev Zeeland ning allveelaev Bruinvis.

Täna hommikul oli Eesti õhuväelaste ülesandeks imiteerida laevagrupi rünnakut õhust. Õhutõrje fregatt Evertsen andis seejärel kõikidele grupi laevadele eelhoiatuse koos lennuki lähenemissuuna ja -kiirusega ning meeskondade ülesandeks oli võtta sisse kaitsepositsioon ning mehitada pardarelvad.

Hollandi eskaadri ülem, Hollandi suursaadik ning kaitseatašee kohtuvad pärast laevade sildumist Tallinna linnasekretäri Toomas Seppa, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase ning mereväe ülem mereväekapten Sten Sepperiga.

Homme kell 10.00-11.30 ning kell 13.00-15.00 avatakse kaks Vanasadama 16. ja 17. kai ääres seisvat eskaadri laeva Evertsen ning Amsterdam külastuseks kõigile huvilistele (sissekäik Vanasadama kruiisivärava kaudu, kaasa isikut tõendav dokument).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles