Laasi, Toobal ja Keskerakond kaebavad kohtuotsuse edasi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laasi ja Priit Toobal kohtumaja koridoris
Lauri Laasi ja Priit Toobal kohtumaja koridoris Foto: Liis Treimann

Täna eraviisilise jälitustegevusega seonduvalt süüdi mõistetud Lauri Laasi ja Priit Toobal kinnitasid, et kaebavad maakohtu otsuse edasi ringkonnakohtusse. Samuti kaebab süüdimõistva otsuse edasi Keskerakond.

«Oleme jätkuvalt seisukohal, et pole seadust rikkunud ning tegemist on poliitilise protsessiga. Viime asja edasisele arutamisele ringkonnakohtusse, ja loomulikult taotleme õigeksmõistmist,» teatasid Laasi ja Toobal pressiesindaja vahendusel.

Lisaks kinnitasid mõlemad, et ei kavatse esimese kohtuastme otsuse tõttu riigikogust lahkuda. «Esiteks, me ei tunne endal süüd ega ole seadust rikkunud; teiseks, süüdimõistev otsus pole jõustunud, selle otsuse saab teha ainult riigikohus; kolmandaks, seda, kas me sobime parlamenti või mitte, ütlevad 1. märtsil meie valijad,» selgitasid nad.

Riigiprokuratuur süüdistas Toobalit ja Laasit eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad kallutasid linnavolikogu nõunikuna töötanud Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju.

Samuti esitas prokuratuur Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises, sest kahtlustuse kohaselt võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, mida tegelikult ei tehtud.

Lisaks sai Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses süüdistuse juriidilise isikuna Keskerakond.

Kõik asjaosalised mõistis Harju maakohus täna süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles