Onksion enda süüditunnistamist ei vaidlusta

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eraviisilise jälitustegevuse ja sõnumisaladuse rikkumisega seonduvalt süüdi tunnistatud Ivor Onksion on erinevalt kaassüüalustest Priit Toobalist ja Lauri Laasist kohtuotsusega rahul ja ei kavatse enda süüditunnistamist ringkonnakohtus vaidlustada.

Onksioni kaitsja Urmas Simon ütles pärast kohtuotsuse väljakuulutamist Postimehele, et sisuliselt Onksion ja tema kohtuotsusele vastu ei vaidle.

«Põhimõtteliselt oleme rahul, aga me taotlesime kohtuistungil, et menetluskulud jääksid osaliselt riigi kanda. Kuna kohus ei teinud seda, siis me mõtleme Ivor Onksioniga, kas me kaebame selle edasi või jätame selle nii, nagu ta on ja tunnustame seda,» ütles Simon.

Ta märkis, et menetluskulud on ligi 4000 eurot ja Onksioni võimalus seda tasuda sõltub tema majanduslikust olukorrast. Kaitsja lisas, et tema ei oska praegu Onksioni majanduslikku olukorda kommenteerida.

Hannes Rummu meilikontole ebaseaduslikult sisenenemises ja seal olevate e-kirjade varastamises süüdi tunnistatud Onksion ei jaganud ajakirjandusele pärast kohtuotsuse väljakuulutamist kommentaare.

Simoni kinnitusel ei olnud see tema kui kaitsja soovitus, et Onksion ajakirjandusega ei räägiks. «Ei, see ei olnud minu soovitus. Onksion on tagasihoidlik noormees, ta ei taha ennast rohkem ajakirjanduses eksponeerida,» ütles Simon.

Harju maakohus mõistis eraviisilise jälitustegevusega seonduvalt täna süüdi keskerakondlased Priit Toobal ja Lauri Laasi ning nende kaasosalise Ivor Onksioni. Samuti mõisteti rahaline karistus Keskerakonnale juriidilise isikuna.

Eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises, samuti dokumendi võltsimises süüdistatud Toobalile mõistis kohus karistuseks üheaastase tingimisi vangistuse 3-aastase katseajaga. Samades asjades, välja arvatud dokumendi võltsimises, süüdistatud Laasi karistuseks jäi 9 kuud tingimisi vangistust 3-aastase katseajaga.

Võõrale meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu süüdistuse saanud Onksionile mõistis kohus rahalise karistuse 200 päevamäära ulatuses ehk 640 eurot. Samuti sai rahalise karistuse - 10 000 eurot - Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles