Toobal: kohus kopeeris sisuliselt prokuratuuri seisukohti

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus täna eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ning dokumendi võltsimises süüdi mõistetud Priit Toobali sõnul kopeeris kohus sisuliselt prokuratuuri seisukohti.

«Mulle tundub, et kohtunik väga vaeva ei näinud,» ütles Toobal pärast kohtuotsuse väljakuulutamist.

Ei mina ega Lauri Laasi ei ole selle kohtuotsusega rahul. Nagu me teatasime enne kohtuotsuse kuulutamist, et kui kohtuotsus meid ei rahulda, siis me pöördume teise astmesse ja tähtajaks me seda ka kindlasti teeme,» lausus Toobal.

Ta lisas, et kui ka teise astme kohtu otsus teda ei rahulda, on ta valmis pöörduma ka riigikohtu poole.

«Muidugi on veel ennatlik rääkida teise astme otsusest, aga loomulikult, kui ka see otsus meid ei rahulda, siis me pöördume riigikohtu poole,»  sõnas ta ja lisas, et vajadusel on ta valmis minema ka Euroopa kohtuni välja.

Harju maakohus mõistis eraviisilise jälitustegevusega seonduvalt täna süüdi keskerakondlased Priit Toobal ja Lauri Laasi ning nende kaasosalise Ivor Onksioni. Samuti mõisteti rahaline karistus Keskerakonnale juriidilise isikuna.

Eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises, samuti dokumendi võltsimises süüdistatud Toobalile mõistis kohus karistuseks üheaastase tingimisi vangistuse 3-aastase katseajaga. Samades asjades, välja arvatud dokumendi võltsimises, süüdistatud Laasi karistuseks jäi 9 kuud tingimisi vangistust 3-aastase katseajaga.

Võõrale meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu süüdistuse saanud Onksionile mõistis kohus rahalise karistuse 200 päevamäära ulatuses ehk 640 eurot. Samuti sai rahalise karistuse - 10 000 eurot - Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles