Briti tippametniku sõnul jätkab London Ukraina sõjaväe toetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko möödunud nädalal Donetskist idas asuva Kurahhovo küla juures sõdureid külastamas.
Ukraina president Petro Porošenko möödunud nädalal Donetskist idas asuva Kurahhovo küla juures sõdureid külastamas. Foto: SCANPIX

Briti välisministeeriumi delegatsioon eesotsas kantsler Simon Fraseriga lubas Ukraina kaitseministri kindralpolkovnik Stepan Poltorakiga kohtudes jätkata Ukraina sõjaväe toetamist, edastas Ukraina kaitseministeeriumi pressiteenistus.

Poltorak märkis, et Ukraina president ja relvajõudude ülemjuhataja Petro Porošenko kuulutas ametisse astumise järel välja rahuplaani konflikti lahendamiseks Donetski ja Luganski oblastites, ent separatistid rikuvad süstemaatiliselt saavutatud relvarahu.

«Alates 5. septembrist on Donbassis kestnud relvarahu faas. Selle aja jooksul on terroritõrjeoperatsioonis osalevad Ukraina väed sattunud 729 korral venemeelsete bandiidirühmituste rünnakute ja mürsutule alla,» ütles Ukraina kaitseminister.

Fraseri sõnul on Briti valitsus valmis osutama Ukraina relvajõududele toetust. London on teadlik venemeelsete separatistide toime pandud relvarahurikkumistest, lisas ta.

Ühtlasi informeeris Poltorak Briti poolt oma prioriteetidest kaitseministrina, mille Porošenko on talle seadnud. Need on muuhulgas efektiivse riigikaitsesüsteemi loomine, välispartneritega kohase koostöötaseme sisseseadmine, relvade ja sõjavarustuse moderniseerimine, Ukraina relvajõudude arendamine, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles