Stalnuhhin seostab Narva linnavoliniku kinnipidamist poliitikaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin usub, et sotsiaaldemokraadid ei püüa Narvas võimu haarata mitte präänikute ja šokolaadi abil, vaid kasutavad kaitsepolitseid.
Keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin usub, et sotsiaaldemokraadid ei püüa Narvas võimu haarata mitte präänikute ja šokolaadi abil, vaid kasutavad kaitsepolitseid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Narva volikogu keskerakondlasest esimees Mihhail Stalnuhhin näeb erakonnakaaslasest linnavoliniku Aleksandr Moissejevi kinnipidamises kaitsepolitsei poolt poliitilist tausta ning seostab seda sotsiaaldemokraatidega.


Tegemist on poliitilise aktsiooniga, mille taga on Narvas võimu üle võtta soovivad sotsiaaldemokraadid, ütles Mihhail Stalnuhhin BNS-ile.

«Sotsiaaldemokraatidel on vähe šansse ja sestap kasutavad nad kõiki meetodeid,» lisas volikogu esimees.

Stalnuhhin toonitas, et Narva on võtmelinn võitluses võimu pärast regioonis. Tema sõnul kinnitavad seda võitlust maakonna poliitilises elus viimasel ajal toimunud sündmused.

Mullu sügisel nimetas valitsus Ida-Viru maavanemaks Riho Breiveli, kelle kandidatuuri esitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus.

Stalnuhhin lisas, et peaaegu kümme aastat Keskerakonda kuulunud Moissejev on Narvas aktiivne ühiskondlik tegelane, tänu kellele on palju saavutatud sidemete loomisel Moskva, Peterburi ja teiste Venemaa linnadega.

«Hiljuti käisime temaga koos Moskva linnavalitsuses ja -duumas,» ütles volikogu esimees. «Nagu näha, annab tagajärgi see poliitika, mis austab Nõukogude armee võitu Teises maailmasõjas ja sõbralikke suhteid Venemaaga.»

Kaitsepolitsei pidas altkäemaksu andmises kahtlustatava Moissejevi kinni neljapäeval, Viru ringkonnaprokuratuur otsustab hiljemalt reedeks, kas esitada kohtule taotlus võtta mees kohtueelse uurimise ajaks vahi alla.

Prokuratuuri teatel selgub praeguseks kogutud kriminaalasja materjalidest, et Moissejev tahtis altkäemaksu andes mõjutada Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talitust, et see teeks menetluses olevas kriminaalasjas altkäemaksu andjat rahuldava otsuse.

Selle aasta 16. juunil otsis kaitsepolitsei läbi Narva abilinnapea Sofia Homjakova kabineti. Läbiotsimine korraldati seoses kriminaalasjaga, mida alustati mullu augustis ja mis puudutab korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute rikkumist.

Seni pole kellelegi selle kriminaalasja raames kahtlustust esitatud.

Kaitsepolitsei huviorbiidis on olnud ka üks Narva linnaametnik.

Stalnuhhin seostas ka neid juhtumeid suvel Põhjarannikus sotsiaaldemokraatidega.

Sotside üks juhtpoliitikuid Eiki Nestor ütles seepeale, et Stalnuhhin ajab ilmselt segamini, kus riigis ta elab.

«Võib-olla mõnes riigis ongi see teisiti, kuid Eestis pole ühelgi poliitilisel parteil riiklike struktuuride kaudu võimalik korrakaitsejõudude tegevust mõjutada,» ütles Nestor siis.

«Ma ei usu ka, et kui siseministriks olid keskerakondlased, oli Narva linna tegelinskitel kohe mingi protektsioon.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles