Lõuna-Koreas lõppes tüdrukutebändi kontsert ohvriterohke katastroofiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meedia teatel sai Lõuna-Korea pealinnast Soulist lõunas asuvas Seongnamis toimunud popkontserdil surma vähemalt 16 inimest.

Ühe teate kohaselt põhjustas tragöödia ventilatsioonirest, mis inimeste raskuse all järele andis. Ohvrid kukkusid 20 meetri sügavusele maa-alusesse parklasse. Veel kümme inimest sai kukkumise tagajärjel raskeid kehavigastusi.

Kontserdikülastajad olid kogunenud vaatama Korea tüdrukutebändi 4Minute’i vabaõhuesinemist.

Uudisteagentuuri Yonhapi teatel oli kontserti tulnud kuulama ligi 700 inimest. Kuna ruumi oli kohapeal vähe, ronisid 20-30 inimeset parema nähtavuse huvides ventilatsiooniava peale. Nende raskusele ei pidanud konstruktsioon aga vastu ja inimesed kukkusid alla.

Enamik ohvritest olid üliõpilased, teatas uudistekanal YTN, lisades, et kontserdi korraldajad olid pealtvaatajatelt korduvalt palunud ventilatsioonivõre pealt lahkuda.

BBC Souli reporter Steve Evans sõnas, et võimude esmaseks ülesandeks on vigastatute elu päästa. Evans lisas, et õnnetus võib kaasa tuua Lõuna-Koreas aktiivse arutelu ohutusstandardite teemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles