EKEI laost kadunud uimastid kriminaalmenetlust ei too

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuekspertiisi labor.
Kohtuekspertiisi labor. Foto: Liis Treimann.

Inventuuri käigus avastatud segadused konfiskeeritud uimastite hoidmisel Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) laos ei anna justiitsministeeriumi kinnitusel põhjust kriminaalmenetluse alustamiseks.

«Inventuur EKEI narkootiliste ja psühhotroopsete ainete laos ei tuvastanud viiteid tahtlikule narkootilise aine omastamisele või muule kuritegelikule tegevusele, mis võiks anda põhjust kriminaalmenetluse alustamiseks,» kinnitas justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus BNS-ile.

Ministeerium viib EKEIs läbi siseauditi, selgitamaks välja, milline on ametnike vastutus ning milliseid karistusi on vaja tarvitusele võtta vastutajate suhtes. Kõmmuse sõnul ei ole siseaudit EKEIs veel lõppenud. «Seetõttu on veel vara kommenteerida ka selle võimalikke tulemusi ning tarvitusele võetavaid meetmeid,» ütles Kõmmus.

Auditi eesmärk on selgitada välja, milline on töötajate administratiivne vastutus ebatäpsuste tekkimisel narkootiliste ja psühhotroopsete ainete laos. Audit valmib Kõmmuse sõnul tõenäoliselt tuleval nädalal.

Tänavu jaanuaris läbi viidud inventuur EKEI laos, kus hoitakse konfiskeeritud uimasteid, tõi esile rea puudusi narkootiliste ainete hoidmisel ja käitlemisel, sealhulgas laoarvestuses, hoiutingimustes, pakendamismeetodites ning hävitamiste läbiviimisel.

Justiitsministeeriumi teatel ei suudeta seletust leida seitsme kilogrammi narkootilise aine asukohale. Inventuuri esialgses raportis oletati puudujäägi suuruseks 91,08 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles