Eesti kodakondsusest loobujate arv on kasvanud

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kodakondsusest loobujate arv on tänavu kasvanud, kui mullu üheksa kuuga loobus kodakondsusest 60 inimest, siis tänavu on sama ajaga on selliseid inimesi juba 112.

Politsei- ja piirivalveameti migratsioonibüroo juht Maige Lepp märkis, et samal ajal on kasvanud ka Eesti kodakondsuse saanud inimeste hulk. Üheksa kuuga andis valitsus kodakondsuse 1235 inimesele, mullu sama ajaga kogunes uusi kodanikke 1113.

Kodakondsusest vabastatud inimesed valivad kõige enam Soome kodakondsuse. Üheksa kuuga sai Soome kodanikuks 39 Eesti kodakondsusest vabastatud inimest. 28 kodakondsusest loobujat sai Venemaa, 11 Rootsi, üheksa Suurbritannia, kaheksa Saksamaa, kaheksa Taani, kolm Ukraina, kaks Ameerika Ühendriikide, kaks Norra, üks Hollandi ja üks Itaalia kodanikuks.

Värsketest Eesti  kodanikest olid suurem osa seni määratlemata kodakondsusega. Üheksa kuuga andis valitsus kodakondsuses 1049 määratlemata kodakondsusega inimesele. 162 uut kodanikku olid varem Venemaa, 11 Ukraina, neli Pakistani, kaks Valgevene ja kaks Kasahstani kodanikud. Uute Eesti kodanike seas on ka üks endine Gruusia, üks Hiina, üks India, üks Moldova ja üks Rootsi kodanik.

Kehtiv elamisluba või elamisõigus oli 1. oktoobri seisuga 88 849 määratlemata kodakondsusega inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles