Putin kohtus öösel «vana sõbra» Silvio Berlusconiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin 2012. aastal Krasnaja Poljanas.
Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin 2012. aastal Krasnaja Poljanas. Foto: SCANPIX

Itaalias visiidil viibiv Venemaa president Vladimir Putin külastas ööl vastu tänast Milanos Itaalia ekspeaministrit Silvio Berlusconit.

Kremli pressiteenistuse teatel viibis Putin Berlusconi kodus kaks tundi, lahkudes Itaalia endise valitsusjuhi villast kohaliku aja järgi kell veerand neli öösel. Külastus sai võimalikuks tänu Itaalia võimude antud eriloale.

«Pärast ametlike ürituste lõppu, külastas Putin oma vana sõpra Berlusconit,» kommenteeris Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov, viidates sellele, et vahetult enne Berlusconiga kohtumist vestles Putin kahe ja poole tunni jooksul Saksa liidukantsler Angela Merkeliga.

Itaalia ülemkohus mõistis 78-aastase Berlusconi möödunud aastal  neljaks aastaks vangi talle kuuluva äriimpeeriumiga Mediaset seotud pettuses. Amnestiaseaduse alusel vähenes kolmekordse ekspeaministri karistus automaatselt aastani. Kõrge vanuse tõttu Berlusconil vangi minna ei tulnud, vaid see asendati ühiskondlikult kasuliku tööga, lisaks on tema liikumine rangelt piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles