Rootsi jahib pealinna lähedal võõrast allveelaeva

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Wikström
Jonas Wikström Foto: SCANPIX

Rootsi relvajõud teatasid reedel suure sõjalise operatsiooni toimumisest Stockholmi lähedal, sest piirkonnas nähti väidetavalt võõrast allveelaeva.

«Me oleme alustanud luureoperatsiooniga, millest võtavad osa helikopterid, laevad ja mitmed maismaaüksused,» ütles komandör Jonas Wikström uudisteagentuurile AFP.

Tema sõnul algatati operatsioon pärast usaldusväärselt allikalt saadud infot. Operatsioonist võtab osa umbes 200 Rootsi sõjaväelast, kuid relvi pole selle käigus kasutatud.

Wikström ei täpsustanud, kui kaugel pealinnast operatsioon toimub ega ka seda, kas otsitakse ühte või mitut allveelaeva.

Kohalik meedia kirjutas, et allveelaeva nähti 50 kilomeetri kaugusel Stockholmi kesklinnast.

Viimastel kuudel on rootslased muutunud valvsaks Vene sõjalennukite pärast. Möödunud kuul sisenesid kaks Vene pommitajat Rootsi õhuruumi ning välisminister Carl Bildt nimetas seda viimased dekaadi kõige tõsisemaks rikkumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles