Venemaa kohus jätkab Leedu kalalaeva juhtumi arutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal kinni peetud Leedu kalalaev Jūros Vilkas.
Venemaal kinni peetud Leedu kalalaev Jūros Vilkas. Foto: twitter

Venemaa kohus jätkab järgmisel nädalal Leedu kalalaeva Jūros Vilkas juhtumi arutamist, teatasid juristid.

«Nüüdseks on koostatud administratiivrikkumise protokoll. Venemaa võimuesindajad on esitanud oma süüdistused. Meie oleme edastanud oma selgitused, et me pole süüdistustega nõus,» ütles BNSile laeva omanikfirma Arctic Fishing advokaat Vladimir Odiagailo.

Venemaal arestitud Leedu kalalaeva esindajad vaidlustasid kolmapäeval teise astme kohtus laeva eest määratud 113 miljoni rubla (7,8 miljoni liti) suuruse kautsjoni, ent pakkusid laeva vabastamise eest varasemast kõrgemat summat. Odjagailo ütles BNSile, et kaebuses pakutakse kautsjoniks 30 miljonit rubla (umbes 2 miljonit litti). Mõni aeg tagasi ütles advokaat, et mõistlikuks kautsjonisummaks oleks 9-14 miljonit rubla (0,6-0,9 miljonit litti).

Samuti ütles jurist, et 1979. aastal ehitatud traallaev võib praegu maksta maksimaalselt miljon dollarit (2,7 miljonit litti).

Vene piirivalve pidas kalalaeva 18. septembril kinni rahvusvahelistes vetes ning kinnipidamisel kasutati laeva Leedu kodanikust kapteni kallal jõudu.

Praegu asub laev Murmanski sadama reidil.

Euroopa Komisjon kinnitas, et kinni peetud ja sunniviisil Murmanski sadamasse veetud Jūros Vilkas ei olnud Venemaa vetes. Euroopa Komisjoni sõnul ei näita aluse seiresüsteem selle viibimist Vene territoriaalvetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles