Rootsi armee jätkas kogu öö allveelaeva otsinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi armee jätkas kogu öö suurt sõjaväeoperatsiooni Stockholmi saarestiku Kanholmsfjärdeni piirkonnas mõnekümne kilomeetri kaugusel pealinnast.

Ajalehe Aftonbladet sündmuskohal viibiva fotograafi Urban Anderssoni sõnul on operatsioon ulatuslik, sündmuskohal viibib mitu sõjaväekopterit, 10-15 sõjalaeva ning palju väiksemaid aluseid.

Andersson lisas, et tsiviilisikute liikumist piirkonnas kontrollitakse äärmiselt põhjalikult. «Sõjaväelased on väga ärevil, peaaegu hüsteerilised,» lisas Aftonbladeti fotograaf.

Rootsi relvajõud teatasid eile, et käivitasid seoses kahtlase «välismaise veealuse tegevusega» Stockholmi saarestikus ulatusliku sõjaväeoperatsiooni.

«Alustasime luureoperatsiooni ...., millesse on kaasatud laevu, helikoptereid ja mitmeid maavägede üksusi,» ütles mereväeohvitser Jonas Wikström, kelle sõnul operatsiooni käivitamise põhjustanud teabe allikas on usaldusväärne. Wikström lisas eile, et operatsiooni käigus ei ole relvi kasutatud ning selles osaleb 200 Rootsi sõjaväelast.

Viimastel kuudel on Rootsi meedia teatanud Vene õhujõudude aktiviseerumisest Läänemere kohal, sealhulgas Vene hävitaja ja Rootsi luurelennuki lähenemisest oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles