Sotside toetus langes viimase kolme aasta madalaimale tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Oktoobris vähenes hüppeliselt toetus sotsiaaldemokraatlikule erakonnale, mille reiting oli nii madal kui 19 protsenti viimati 2012. aasta jaanuaris, selgus ERR-i uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks nii Reformierakonnale kui ka Keskerakonnale oma hääle 27 protsenti valijatest, Reformierakonna toetus jäi võrreldes septembriga samaks, Keskerakonna toetus kasvas ühe protsendipunkti võrra.

Selge vahemaaga on kolmandale kohale kukkunud sotsiaaldemokraadid, SDE toetus oli oktoobris 19 protsenti ja langes võrreldes eelmisega kuuga koguni nelja protsendipunkti võrra, toetus Isamaa ja Res Publica Liidule kahanes kahe protsendipunkti võrra 16 protsendile.

Koalitsioonierakondade kogutoetus oli oktoobris 46 protsenti, mis on madalaim näitaja alates uue valitsuse tööleasumisest märtsis.

Parlamendivälistest erakondadest kogusid Rohelised 3 protsenti, Konservatiivne Rahvaerakond 3 protsenti ning Vabaerakond 2 protsenti toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles