Riisalo sõnul jäi IRLi toetus oktoobris tavapärasesse vahemikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi peasekretär Tiit Riisalo.
IRLi peasekretär Tiit Riisalo. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus jäi partei peasekretäri Tiit Riisalo sõnul oktoobris tavapärasesse vahemikku.

«IRL toetus liikus oma tavapärases vahemikus ja muutus jääb statistilise mõõtmisvea piiridesse,» ütles Riisalo BNSile. «IRL alustab tänasest [laupäevast] üleriigilise küsitlusega, milles käigus kuulame inimeste arvamust seoses madalapalgaliste maksavabastusega. IRL on käinud välja idee, mille kohaselt vabastataks töötasu, mis jääb alla 500 euro tulumaksust. Teame, et selle idee toetus ühiskonnas ulatub ligikaudu 80 protsendini. Soovime erakonnana seda ideed eelseisvate kuude jooksul ka laiemale valijate hulgale tutvustada,» ütles Riisalo.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks nii Reformierakonnale kui ka Keskerakonnale oma hääle 27 protsenti valijatest, selgub Eesti Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust. Reformierakonna toetus jäi võrreldes septembriga samaks, Keskerakonna toetus kasvas ühe protsendipunkti võrra.

Selge vahemaaga on kolmandale kohale kukkunud sotsiaaldemokraadid. SDE toetus oli oktoobris 19 protsenti ja langes võrreldes eelmisega kuuga koguni nelja protsendipunkti võrra.

Toetus Isamaa ja Res Publica Liidule kahanes kahe protsendipunkti võrra 16 protsendile.

Koalitsioonierakondade kogutoetus oli oktoobris 46 protsenti, mis on madalaim näitaja alates uue valitsuse tööleasumisest märtsis.

Parlamendivälistest erakondadest kogusid Erakond Eestimaa Rohelised ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond võrdselt kolm ning vastloodud Vabaerakond kaks protsenti toetust.

Oma eelistust ei osanud öelda 35 protsenti vastanutest.

TNS Emor küsitles ERRi uudistetoimetuse tellimusel 25. septembris 15. oktoobrini 883 valimisealist kodanikku.

Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus ehk „ei oska öelda“ vastanute protsent kõrvaldatakse. Selline andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles