Eurooplased kardavad kõige rohkem ebavõrdsust

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaart näitab, mida kardetakse neis riikides kõige rohkem
Kaart näitab, mida kardetakse neis riikides kõige rohkem Foto: Pew uuringukeskus

Nii Euroopas kui USAs kardetakse aina enam kasvava lõhe pärast rikaste ja vaeste vahel, selgus üleeile avaldatud Pew uuringukeskuse küsitluse tulemustest.

Lausa 54 protsenti hispaanlastest ja 43 protsenti kreeklastest peab ebavõrdsust peamiseks probleemiks. Jaapanis, mis on siiani ainus tuumarünnaku ohvriks langenud riik, ongi peamiseks hirmuallikaks just tuumarünnak. Seda kardab 49 protsenti jaapanlastest.

Nii Ukrainas kui Venemaal viidi küsitlus läbi pärast Krimmi annekteerimist. Mõlemas riigis kardeti kõige enam sel ajal tuumarelva levikut.

Aafrikas kardetakse eelkõige AIDSi leviku pärast ning Aasias saaste ja keskkonnaprobleemida pärast.

Võrreldes tulemusi 2007. aastal läbiviidud sarnase küsitlusega (milles osales siiski poole vähem riike) tulemustega, on näha, et eelkõige on kasvanud just hirm usust ja rahvusest tingitud viha ees. 2007. aastal arvas nii 17 protsenti, nüüd aga 24. Euroopas kasvas aga hüppeliselt hirm ebavõrdsuse ees. Seda seostatakse Euroopa Liidu majanduskriisiga.

Pew uuringukeskus viis küsitluse läbi 43 riigis üle terve maailma 48 643 inimese hulgas. Euroopa riikidest viidi küsitlus läbi vaid Hispaanias, Kreekas, Prantsusmaal, Suurbritannias, Itaalias, Saksamaal, Poolas, Ukrainas ja Venemaal.

Vaata lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles