Rootsi ajalehe teatel otsitakse kahjustatud venelaste allveelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe laev Stockholmi lähedal
Rootsi mereväe laev Stockholmi lähedal Foto: SCANPIX

Rootsi suure mereväeoperatsiooni käivitas venekeelne hädakutsung, teatas laupäeva õhtul ajaleht Svenska Dagbladet.

Ajalehe informatsiooni kohaselt täheldati pärast seda raadiosidet Stockholmi saarestikus asuva saatja ja Kaliningradi vahel.

Rootsi sõjaväeluure püüdis kutsungi kinni neljapäeval. Pool ööpäeva hiljem nähti võõrast alust vilka liiklusega Kanholmsfjärdenil. Ajalehe informatsiooni kohaselt täheldati pärast seda raadiosidet Stockholmi saarestikus asuva saatja ja Kaliningradi vahel.

Svenska Dagbladeti hinnangul viitab see sellele, et Rootsi territoriaalvetes võib olla kahjustada saanud Venemaa allveelaev.

Varem päeval teatas operatsiooni juhtiv kommodoor Jonas Wikström, et Rootsi kaitsevägi laiendab luureoperatsiooni Stockholmi saarestikus. Üle ööpäeva kestnud operatsiooni üksikasju ei ole sõjaväelased endiselt täpsustanud.

Wikströmi sõnul peeti saadud informatsiooni alusel põhjendatuks täiendavate üksuste saatmist otsinguile. Wikström tõdes, et reedel operatsiooni käivitamiseni viinud teave oli äärmiselt usaldusväärne.

«Tegemist ei ole mingisuguse allveelaevajahiga, vaid luureoperatsiooniga. Keskendume andmete kogumisele, töötlemisele ja analüüsile,» ütles Wikström.

Väljaande Svenska Dagbladet artiklis oletatakse, et tegemist võib olla ka miniallveelaevaga, mis on sattunud raskustesse tehniliste probleemide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles