Katoliku kiriku sinod ei leebunud homode ja lahutuste osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus Vatikanis.
Paavst Franciscus Vatikanis. Foto: SCANPIX

Katoliku kiriku sinod ei leebunud pärast kahenädalast arutelu koostatud kokkuvõtvas dokumendis homoseksuaalidele ja lahutuste osas ega jõudnud kokkuleppele neile kiriku uste avamises, teatas Vatikani eestkõneleja Federico Lombardi.

Lombardi sõnul võeti tasakaalu viidud kokkuvõtvas raportis arvesse kõige konservatiivsemate liikmete muret kõnealustes küsimustes.

Dokumendis märgitakse siiski, et homoseksuaale tuleb kohelda lugupidamisega ja nende diskrimineerimisest peab hoiduma.

Möödunud esmaspäeval avalikustatud vahekokkuvõttes kirjutati, et sinod ilmutas tänapäeva tegelikkuse aktsepteerimisel märkimisväärset avatust ning tunnistas, et abieluvälisel kooselul on «positiivseid tahke», et lahutatud inimesi ja homoseksualiste tuleb kiriku rüppe tervitada ning et abielupaaride otsuseid sünnikontrolli suhtes tuleks austada.

Vanameelsed piiskopid siiski sellise sõnastusega ei nõustunud ja lõppdokumendis on hoopis ebamäärasemad liigitused ja hinnangud. Arutelu üldine toon oli erinevalt varasematest siiski kaugelt leebem.

Kahenädalasel sinodil osales umbes 200 piiskoppi kõikjalt maailmast.

Katoliku kiriku vaadet abielule peetakse pahatihti aegunuks maailmas, kus arenenud riikides lahutatakse pea pooled abielud ning selle institutsiooni mõiste on samasooliste abielude legaliseerimise trendi kasvades muutumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles