Ansipi tiim läbis twitterimaratoni: 127 säutsu tunnis

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansipi postitatud foto tema Twitteri-kontol.
Andrus Ansipi postitatud foto tema Twitteri-kontol. Foto: Ekraanitõmmis

Eelmisel komapäeval jäi Euroopa Komisjoni digivolinik Andrus Ansip tõelise «küberrünnaku» alla, kui ta kutsus Twitteri abil üles inimesi omale tunni aja jooksul küsimusi esitama.

Keskpäeval vastas ta 127 küsimusele. «Pole paha!» rõõmustas Ansip ise, kui tund aega läbi sai. «Hea meeskonnatöö!» Samas ruumis olnud Itaalia digiajakirjanik Riccardo Luna sattus Ansipist ja Eesti digiarengust nii vaimustusse, et kirjutas itaaliakeelsele Huffington Postile Eestist arvamusartikli, kus kutsub Eestit esiriigiks digitaalse maailma rindel.

«Ja arvake ära, kes on Euroopa Komisjoni digivolinik? Endine Eesti peaminister!» Luna käis endise digivoliniku ja praeguse asepresidendi Neelie Kroesi ruumides, et wifi ühendust leida. Ansip istus sealsamas ruumis ja vastas Twitteri säutsudele. Luna: «Ta sai abi oma meeskonnalt, aga volinik, kes suudab tunnis sada säutsu kirjutada, see on märk uuest ajastust.»

Väljavõtteid Ansipi vastustest:

«Internetis peaksid sul olemas samad õigused mis päriselus.»

«Meil on rohkem iinvesteeringuid vaja ja rõhuasetust digitaalsel.»

«Euroopas ei tohi olla digitaalset lõhet»

«Veebineutraalsus on internetikasutajate põhiõigus.»

«digitaalsus muudab iga inimese elu rikkamaks»

Küsimusi aina sajab sisse. Ansip kirjutab: «Tundub, nagu ma oleksin küberrünnaku all, aga ma annan endast parima ;-)»

Vaata kogu vestlust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles