Puuetega inimesed pidid end Stenbocki maja treppidest üles vinnama

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et peaminister Taavi Rõivasele täna hommikul töövõimereformi puudutav petitsioon üle anda, pidid puuetega inimesed end Stenbocki maja treppidest üles vinnama.

Kõigepealt andsid töövõimereformi vastased petitsiooni, millele kirjutas alla 3500 inimest, üle riigikogulastele riigikogu maja ees. Pärast seda suundus seltskond Stenbocki maja juurde, et pöördumine ka Rõivasele edastada.

Rõivas puuetega inimeste juurde välja ei tulnud, tema esindaja palus neil hoopis ise majja tulla. Selleks paigaldati treppidele kaldteed, et ka ratastoolis inimesed saaksid üles tulla.

«Õues sajab vihma,» põhjendas peaministri büroo juhataja Liina Kersna. «Miks peaks inimesi õues hoidma, kui on võimalus neid tuppa kutsuda?» Seejärel suleti pressi ees uks ning Rõivas jäi petitsiooni edastajatega kinnise ukse taha töövõimereformist rääkima.

Kollektiivse pöördumisega (kliki lingil, et seda lugeda) nõutakse esindajate sõnul «riigikogu abi ja sekkumist» töövõimereformi peatamisel. Seaduse kohaselt peab kollektiivsele pöördumisele, millega nõutakse seadusakti korrigeerimist, olema kogutud vähemalt 1000 toetusallkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles