Juhan Aare: Rüütli osalemine valimistel ei peagi tähendama kandideerimist

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare ja Arnold Rüütel vestlushoos märtsi kuus MTÜ Eesti vabaduse eest asutamisel.
Juhan Aare ja Arnold Rüütel vestlushoos märtsi kuus MTÜ Eesti vabaduse eest asutamisel. Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu värske esimees Juhan Aare ei pea Arnold Rüütli otsust mitte kandideerida järgmise aasta riigikogu valimistel märgiks, et Rüütel valimistel üldse osaleda ei plaani. President ja Rahvaliidu auesimees Arnold Rüütel kinnitas Päevalehele, et ta on riigikokku kandideerimisest kategooriliselt keeldunud.


Juhan Aare, olete varem Arnold Rüütli võimalikule kandideerimisele pannud suuri lootusi, kuid nüüd on üsna selge, et Rüütel ei kandideeri. Kuidas selle teate vastu võtsite?

See on selge, et valimisteni on üsna pikk aeg ja me kõik mõtleme täna, mismoodi me ja kuskohas kandideerime. Arnold Rüütli otsus – selle kohta ütleksin nii, et selline on tänase päeva seis.

Kas siit võib aru saada, et Teie meelest võib Arnold Rüütel enne valimisi siiski veel teisiti otsustada?

Asjaolud muutuvad pidevalt ja mingisuguse tulevikuhetke seis võib olla teistsugune. Muidugi, mina ei saa samas Arnold Rüütli eest midagi otsustada või öelda. Aga ütlen veel kord, et selline on praegune seis.

Olete mõista andnud, et Arnold Rüütlist oleks Rahvaliidule häälte kogumisel tubli abi ja kui nüüd juhtub nii, et seda abi ei tule, siis milliseid võimalusi erakonnal veel on?

See on strateegia küsimus ja me oleme sellel teemal valmis täpsemalt rääkima umbes pooleteist kuu pärast. Samas võib Arnold Rüütli osavõtt valimistest toimuda väga mitmel moel. Siin on tegelikult palju võimalusi.

Millest Te praegu ei taha rääkida?

Selles mõttes on veel vara, et me töötame alles oma strateegiat välja. On olemas tööversioonid, kuid neid ei tahaks veel detailides tutvustada. Kui oleme oma üldplaani ja käitumismudeli välja töötanud, siis loomulikult avalikustame selle ja räägime lahti. Praegu on seda pisut vara teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles