Teise astme kohus ei kergendanud Tamsalu mõrva asjaosaliste karistusi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas süüdistatute konvoeerimine Viru maakohtusse tänavu märtsis.
Mõrvas süüdistatute konvoeerimine Viru maakohtusse tänavu märtsis. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tartu ringkonnakohus jättis muutmata Viru maakohtu maikuise otsuse 15-aastase tüdruku surmaga lõppenud Tamsalu mõrvajuhtumi kriminaalasjas.

Ringkonnakohus leidis täna, et maakohtu 20. mai otsus on seaduslik ja põhjendatud ning sellele esitatud apellatsioonid jäävad täielikult edutuks, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Viru maakohus tunnistas mais 34-aastase Natalja Tšitšerina süüdi mõrvale kaasaitamises, sugulise kire vägivaldses rahuldamises, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises.

53-aastane Sulev Kets tunnistati süüdi vägistamises, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises.

17-aastane Valeri tunnistati süüdi mõrvas, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises.

Tšitšerinale mõisteti 16-aastane, Ketsile 14-aastane ja Valerile 9-aastane vangistus.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus Tšitšerina ja tema kaitsja ning Ketsi kaitsja. Tšitšerina esitas oma apellatsioonis seisukoha, et ta ei osalenud kuritegude toimepanemises ning tema kaitsja palus ringkonnakohtul oma kaitsealune mõrvale kaasaaitamises õigeks mõista.

Ketsi kaitsja taotles oma kaitsealuse täielikku õigeksmõistmist või alternatiivselt talle mõistetud karistuse kergendamist.

Eelmise aasta 22. märtsi hommikul leiti Tamsalu terviserajalt 15-aastase tüdruku surnukeha. Tapmises kahtlustatavatena peeti samal päeval kinni Valeri ja Tšitšerina, kes võeti  järgmisel päeval kohtu loal vahi alla. 26. märtsil pidas politsei kinni kolmanda kahtlusaluse, Ketsi, kes vahistati 28. märtsil.

Süüdistuse kohaselt võtsid Valeri, Tšitšerina ja Kets eelmise aasta 18. märtsi õhtul kannatanu kinni ning hoidsid teda Tamsalus Koidu tänaval asuvas korteris kuni 21. märtsi õhtuni. Sel ajavahemikul tarvitati tüdruku suhtes nii vaimset, füüsilist kui ka seksuaalset vägivalda. Kannatanu suri saadud vigastuste tagajärjel.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles