Kopterikandja Vladivostok jätkab manööverdamist Biskaia lahes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi dessantlaev Vladivostok Lääne-Prantsusmaal Saint Nazaire'i lähistel.
Mistral-klassi dessantlaev Vladivostok Lääne-Prantsusmaal Saint Nazaire'i lähistel. Foto: SCANPIX

Mistral-klassi helikopterikandja Vladivostok Vene meeskonnaga pardal harjutab manööverdamist Biskaia lahel, öeldi Interfaxile täna Vene mereväe peastaabist.

Vladivostok lahkus Saint-Nazaire´ist 17. oktoobril.

Varem öeldi mereväe peastaabist, et Vene meeskond on lähipäevil valmis laeva juhtimise üle võtma.

«Oktoobri lõpuks on meie meremehed valmis laeva täiesti iseseisvalt juhtima. Nüüd on jäänud vaid ära oodata Prantsuse poole selge otsus laeva üleandmisest Venemaale,» ütles staabi allikas.

Nelisada Vene mereväelast saabus õppelaeva Smolnõi pardal väljaõppeks Saint-Nazaire´i 30. juunil.

Prantsusmaa nõustus 2011. aastal ehitama ja tarnima Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühtekokku 1,2 miljardi euro eest. Esimene kopterikandja Vladivostok pidi üle antama sel sügisel.

Septembris ütles Prantsuse president François Hollande, et lõplik otsus Mistralide tarnimise kohta langetatakse oktoobri lõpus ning see sõltub olukorrast Ukrainas.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk, 32 meetrit lai ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles