Rootsi lähistel tiirutav tanker on seotud Vene eliidiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe korvett HMS Visby koos patrull-laevaga Stockholmi saarestikus toimuvatel otsingutel.
Rootsi mereväe korvett HMS Visby koos patrull-laevaga Stockholmi saarestikus toimuvatel otsingutel. Foto: SCANPIX

Rootsi lähistel tiirutav naftatanker NS Concord kuulub Vene laevafirmale Novoship, mille kodupaik on Musta mere ääres asuvas Novorossiiskis.

Firma omanikuks on riigifirma Sovcomflot, mis on maailma üks suurimaid naftatranspordiettevõtteid, vahendas Dagens Nyheter.     

Riigifirma tegevjuhiks on alates 2004. aastast Sergei Frank. Ta oli Vene transpordiministri asetäitja aastatel 1996-1997 ja transpordiminister aastatel 1998-2004. Tema poeg Gleb on abielus miljardär Gennadi Timtšenko tütre Ksenjaga.

Gennadi Timtšenko pani oma varandusele aluse naftafirmaga Gunvor, mille müüs rootslasest äripartnerile Torbjörn Törnkvistile maha päev enne seda, kui Ameerika Ühendriigid kehtestasid talle sanktsioonid, mis olid seotud Venemaa karistamisega Krimmi hõivamise tõttu.

Naftatanker NS Concord on Rootsi mereväe tähelepanu all seoses Stockholmi saarestikus toimuvate võõra allveelaeva otsingutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles