Abikaasa jõhkruse tõttu kõrvutu ja ninatu naine suundus USAsse operatsioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bibi Aisha
Bibi Aisha Foto: SCANPIX

Maailma vapustas mitu kuud tagasi lugu noorest Afganistani naisest Bibi Aishast, kelle abikaasa lõikas tal brutaalsel moel ära kõrvad ja nina. Nüüd on loole tulnud helgem lõpp. Nimelt suundus naine eile USAsse operatsioonile.

Urūzgāni provintsis asuv Ameerika tiim ning Afganistani naiste jaoks loodud organisatsiooni abiga sai Aisha lõpuks vajaliku kaitse ning saab peagi minna mainekate kirurgide noa alla, vahendab CNN.

«Kui nad lõikasid ära mu nina ja kõrvad, ma minestasin. Ma tundsin, nagu ninas oleks külm vesi. Avasin silmad ega näinud kogu selle vere tõttu midagi,» kirjeldas Aisha rünnakut.

Pärast seda, kui Aisha rääkis oma loo meediale, pakkusid mitmed organisatsioonid talle abi. Aga Bibi Aisha juhtum on vaid üks tuhandetest. ÜRO sõnul kannatab ligi 90 protsenti Afganistani naistest koduvägivalla all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles