Pevkur: Eesti võimekus jälgida veel toimuvat on päris hea

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseminister Hanno Pevkur kinnitas täna riigikogus, et politsei- ja piirivalveameti võimekus jälgida veel toimuvat on päris hea.

Pevkur ütles riigikogus saadikute küsimustele vastates, et veepiiri kontrollimine eeldab väga head tehnilist võimekust. «See võimekus jälgida veel toimuvat on täna päris hea. Olen ise vaadanud nii Kärdlas kui ka Tallinnas pilti, mis meil vee pealt olemas on. See pilt on väga hea. Aga loomulikult, kui me räägime juba sellest, et keegi tuleb teadlikult seadust rikkuma, ka rahvusvahelist õigust, näiteks transponderid laevadel lülitatakse välja, siis ongi meie ülesanne reageerida, minna kas kopteriga või lennukiga sinna tuvastama ja vajadusel ka laevaga,» lausus ta.

Rääkides lähiaja investeeringutest, ütles minister, et aasta või kahe perspektiivis on plaanis kaasaegse süsteemi vastu välja vahetada terve hulk radaripositsioone. Samuti on politsei- ja piirivalveametile kavas osta kaks uut laeva. «Nii et veevõimekuse tõstmine on ka teema, millega kindlasti järgneva paari aasta jooksul tegeleme tõsiselt,» ütles Pevkur, kellele esitati merepiiri valve kohta küsimusi seoses Stockholmi saarestikus toimuva luureoperatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles