Lavrov: USA katsed Venemaad paika panna on viljatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

USA katsed kasutada olukorda Ukrainas Venemaa paikapanemiseks on viljatud, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Lootus sundida Venemaad ähvarduste, surve ja sanktsioonide abil taganema tõest ja õiglusest on illusoorne. Ameeriklaste, Euroopa Liidu ja rea teiste riikide välja kuulutatud sanktsioonid on ebaseaduslikud ega aita kaasa ei pingemaandamisele ega Ukraina elanikkonna õiguste kaitsele,» ütles Lavrov Vene võimupartei Ühtse Venemaa Kodanikuülikooli projekti raames peetud loengul.

«Kui rääkida eurooplastest, siis on USA tugeva surve all astutud sammud vastuolus ELi riikide huvidega: nende jaoks on Venemaa üks juhtivaid kaubandus- ja majanduspartnereid,» lisas Vene välisminister. «Tekitatud kahju või täpsemalt, kahju, mida nad soovivad meile tekitada, põhjustab kahju ka Euroopa riikidele. Kahtlemata oleme me kogenud teatud negatiivseid mõjusid, kuid oleme juhtinud tähelepanu ka teadetele euroala suurima riigi Saksamaa majanduskasvu langusest,» ütles Lavrov.

«See, et EL kehtestas viimase sanktsioonide laine juba pärast vaherahukokkuleppe saavutamist, vaid kinnitab, et eeskätt Washington kasutab Ukraina olukorda selleks, et suruda kogu euroatlandi ruumile peale oma juhtrolli ja sundida ELi teele, mida paljud ELis ei jaga,» lisas Vene välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles