Venemaa keelustab loomsete rasvade ja rupskite sisseveo EList

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa keelustab alates homsest lihasaaduste, seal hulgas sea-, kana- ja veiserasva ning  -rupskite sisseveo Euroopa Liidust, teatas Vene toiduainete ohutuse järelevalveamet Rosselhoznadzor.

«Alates 21. oktoobrist kehtestatakse ohutusreeglite rikkumise tõttu ajutised piirangud mitmetele Euroopa Liidu riikidest Venemaale sisseveetavale toidukaupadele, täpsemalt veise- ja searupskitele, lihast ja rupskitest valmistatud peene ja jämeda jahvatusega lihajahule ning veise-, sea- ja kanarasvale,» ütles Rosselhoznadzori pressiesindaja Aleksei Aleksejenko AFPle.

Venemaa keelustas augustis vastuseks Euroopa Liidu sanktsioonidele lihatoodete sisseveo bloki riikidest. Moskva tunnistas, et uus meede kehtestati lünga kõrvaldamiseks senistes sanktsioonides.

«Teatud lihasaadusi, sealhulgas rupskeid oli Euroopa Liidu riikidest võimalik Venemaale tarnida ka pärast sanktsioonide jõustumist,» märkis Rosselhoznadzor avalduses.

Ameti teatel on meetmed vajalikud toiduhügieeni süstemaatilise ja tõsise rikkumise tõttu ELi tootjate poolt. Rosselhoznadzor lisas, et on avastanud viimase kahe kuu jooksul 17 juhul Austriast, Saksamaalt, Taanist, Itaaliast ja Poolast imporditud kvaliteedinõuetele mittevastavaid rupskeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles