Leedu tugevdab LNG-laeva saabumise eel valvsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaipeda sadama kaudu käis Valgevene väetise transiit.
Klaipeda sadama kaudu käis Valgevene väetise transiit. Foto: Wikipedia.org

Leedu on tugevdanud seoses LNG-laevterminali oodatava saabumisega Klaipedasse valvsust, ütles kaitseminister Juozas Olekas täna, rõhutades, et igasse vahejuhtumisse Läänemerel tuleb suhtuda väga tõsiselt.

Minister ütles BNSile, et Leedu on ühenduses oma Rootsi kolleegidega, kes otsivad praegu Stockholmi lähistel võõrriigi veealust objekti.

«Oleme Independence´i saabumise eel valvsust suurendanud ja peame tagama terminallaeva ohutu sildumise Klaipėda sadamas,» ütles Olekas. «Kõik teated säärastest intsidentidest on suur väljakutse, millesse me peame suhtuma väga tõsiselt. Läänemere turvalisus on eriti oluline nüüd, kui meil on võimalus tagada uue terminali abil oma energiajulgeolek.»

LNG-laevterminal Independence peaks jõudma Leetu järgmisel esmaspäeval. Terminal annab Leedule võimaluse importida alternatiivina Vene gaasile gaasi meritsi.

Rootsi kaitsevägi jätkab Stockholmi saarestikus luureoperatsiooni väidetava võõrriigi veealuse objekti asukoha kindlakstegemiseks. Reedel teatas Rootsi, et pidas kinni Vene allveelaeva hädakutsungi. Infot pole ametlikult kinnitatud.

BNSi küsimusele, kas ka Leedus on kinni peetud samasuguseid hädakutsungeid, ütles Olekas, et säärast infot tal ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles