Kiiev: lendu MH17 ei tulistatud alla armeelt varastatud Bukiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH17 rusud.
MH17 rusud. Foto: SCANPIX

Ukraina kaitseministeerium lükkas ümber Saksa ajakirja Spiegel väited, et Malaysia Airlinesi lend MH17 tulistati 17. juulil alla Ukraina sõjaväeüksuselt varastatud raketisüsteemiga Buk.

«Sellega seoses on Ukraina õhujõudude juhtkonnal voli teatada, et väited Buk M1 pind-õhk-tüüpi raketisüsteemi varastamisest Ukraina sõjaväeüksuselt ei vasta tõele,» seisis esmaspäeval Ukraina kaitseametkonna veebilehele postitatud avalduses.

Donetski oblastis asuva raketipolgu personal, sõjatehnika ja relvastus toimetati eelnevalt, 29. juunil uuele positsioonile, täitmaks õhujõudude ülema antud ülesandeid, teatas kaitseministeerium.

Separatistid leidsid üksuse territooriumile sisenemise järel «kasutuskõlbmatuid mootorsõidukeid», lisati avalduses.

Spiegeli teatel on Saksa välisluure BND jõudnud järeldusele, et Ukraina venemeelsed separatistid on süüdi Malaisia reisilennuki MH17 allatulistamises selle aasta juulis. BND juht Gerhard Schindler ütles 8. oktoobril parlamendi julgeolekuküsimuste erikomitees, et separatistid tulistasid lennukit Ukraina sõjaväebaasist varastatud Vene õhutõrjesüsteemiga Buk, mille rakett plahvatas otse MH17 kõrval, kirjutas Spiegel.

17. juulil Ukrainas Donetski oblastis alla kukkunud Malaisia reisilennuki pardal oli 298 inimest, kes kõik hukkusid. Enamik ohvreid olid Hollandi kodanikud, lennuk oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles