USA leht: Sikorski sõnul oli Putin pakkunud Poolale Ukraina jagamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu, Ukraina ja Venemaa lipp.
Euroopa Liidu, Ukraina ja Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa pakkus Poolale kuus aastat tagasi Ukraina jagamist kahe riigi vahel, kirjutas USA väljaanne Politico Magazine viitega Poola eksvälisministrile Radoslaw Sikorskile.

Sikorski sõnul oli Vene president Vladimir Putin teinud sellise ettepaneku 2008. aastal, kui tolleaegne peaminister Donald Tusk väisas Moskvat.

«Ta tahtis, et võtaksime mõlemad osa Ukraina jagamisest. See oli üks esimestest asjadest, mida Putin ütles peaminister Tuskile, kui külastasime Moskvat,» ütles Sikorski pühapäeval antud intervjuus. «Ta [Putin] jätkas, et Ukraina on kunstlik riik ning Lviv on poola linn, sestap võib asja omavahel ära lahendada,» ütles Sikorski.

Poola eksvälisminister teatas hiljem Twitteris, et USA väljaanne oli tema sõnu ülemäära tõlgendanud.

Sikorski on Euroopa raskesarja poliitiline tegija, keda mainiti ka võimaliku kandidaadina Euroopa Liidu välispoliitikajuhi kohale.

Uudisteagentuur Reuters ei saanud esmaspäeva õhtul kommentaari Poola ega Venemaa välisministeeriumilt.

«On skandaal, kui Putin on midagi sellist pakkunud,» ütles Poola uus peaminister Ewa Kopacz esmaspäeva õhtul telekanalile TVP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles